Verksamhet 2015


Verksamhetsberättelse år 2015

Svenska Fergusonklubben Stockholmsektionens ledning avger härmed följande
verksamhetsberättelse för Grålleåret 2015.

Styrelsen har bestått av :
Sektionsledare Olle Sundkvist
Kassör Ulf Holmberg
Sekreterare Roland Fors
Ledamot/Grålleprof  Nils Ahlgren
Ledamot Göran Samuelsson
Ledamot Lotta Gravenius
Ledamot/Aktivitetsansvarig Bengt Widman
Ledamot Olle Horney
Ledamot Rolf Johansson

Styrelsen har under året haft 2 st protokollförda möten.
Den 15 April hade vi sektionsstämma på Hästa Gård 17 personer deltog.

Den 25 April var det mekardag på Hästa vi var 7 pers som deltog. Vi ytte avgassystem på traktor 1, rengjorde bensinkranen och justerade förgasaren på traktor 2 samt monterat träregel för tak på balvagnen.

Den 3 Maj Vårbruksdag på Hästa Gård. Vi körde turer med folk hela dagen mellan Hästa Gård och Akalla By. Klubben ställde upp med 6 pers och 2 traktorer med vagnar och 2 traktorer för visning.

Den 9 Maj var vi i Hågelbyparken söder om stan visade upp gamla traktorer 5 grållar och 1 Volvo, vi körde några rundturer i Parken. Det var mycket folk i parken många var intresserade av våra traktorer.

Den 10 Maj deltog Grålleklubben med 4 traktorer varav 3 var visnings ex. och 5 personer på Bögs Gård i Sollentuna. Vi skjutsade folk med 1 traktor mellan Bögs Gård och Väsby Gård. Det var lite folk i farten men vi körde dom som ville åka med oss.

STOXA 2015 Den 27 Maj transporterades traktorer och övrig utrustning till STOXA. Vi fick ihop 15 traktorer med flera olika redskap och det var c:a 10 pers involverade i aktiviteten. Den 28 Maj öppnades mässan i strålande väder med c:a 4 tusen besökare. Den 30 Maj sista dagen på mässan hemtransport av traktorer och utrustning i fruktansvärt regn under hela resan.

Tisdagar veckorna 35, 36, 38, 39 skjutsade Grålleklubben elever från Spånga Gymnasium runt på Hästa Gård för att visa hur jordbruk fungerar i verkligheten. Läraren berättade för eleverna hur arbetet går till på gården.

Den 6 sept skulle det vara plöjning på Bögs Gård men vädret var inte det bästa och det regnade hela dagen så aktiviteten ställdes in.

Den 13 September  var Grålleklubben med på Ströms Gård i Rosersberg. Det var mycket folk där och vi körde folk hela dagen.

Den 19 September var det aktiviteter i Hågelbyparken. Nils A var där och tittade men Grålleklubben lyckades inte få ihop några aktiviteter. Det fanns bara en traktor där.

Den 26 September Höstplöjning på Hästa Gård. Det var plöjning med 4 traktorer och detta år fungerade det bra med plöjningen. Det var 7 personer som deltog och efter plöjningen blev det korv och fika.

Den 3 okt var det mekardag, 4 personer deltog vi rensade/städade förrådet och jobbade med gasreglaget på 2:ans traktor.

Den 4 November  Filmvisning på Hästa Gård efter filmvisningen bjöds det på varm korv och fika som Lotta fixat, vi var 10 pers på träffen.

Den 8-9 November deltog Ulf Holmberg på sektionsledarträff på Bokenäs i Bohuslän. Det som diskuterades var ekonomisystemet och försäkringar för klubbarna samt teknisk information från våra grålledoktorer.

Under året har det bildats en underavdelning till AB-sektionen som heter Grålleklubben Södra Stockholm Hågelby en mycket aktiv grupp som renoverar en inköpt grålle till Hågelby.