Verksamhet 2016


Svenska Fergusonklubben Stockholmsektionens ledning avger härmed följande verksamhetsberättelse för Grålleåret 2016.


Styrelsen har bestått av:
Sektionsledare Olle Sundkvist
Kassör Ulf Holmberg
Sekreterare Roland Fors
Ledamot/Grålleprof Nils Ahlgren
Ledamot Göran Samuelsson
Ledamot Lotta Gravenius
Ledamot/Aktivitetsansvarig Bengt Widman
Ledamot Olle Horney
Ledamot Rolf Johansson
Ledamot Göran Jansson
Ledamot Stefan Wennerkvist
Styrelsen har under året haft 3 st protokollförda möten.

Den 09 Mars hade vi sektionsstämma på Hästa gård 12 personer deltog.

Den 4-6 mars deltog klubben på Hektar mässan, ställde ut 4 traktorer med utrustning och personal.

Den 23 April var det mekardag på Hästa vi var 4 pers som deltog. Jobbade med taket på balvagnen, byte av kylarkran, montering av hitchkrok och belysning på 1:ans traktor.

Den 14 Maj skjutsades folk på Bögs Gård hela dagen, vi hade 2 traktorer och det var mycket folk som ville åka med oss.

Den 21 Maj var det Trädgårdsdag i Hågelby Park där Hågelbygänget skjutsade folk på en rundtur och visade upp sin nyrenoverade grålle och balvagn. Gänget har jobbat med renoveringen av traktor och balvagn varje vecka under året och det har deltagit c:a 12 personer vid varje träff, dom har lagt ner c:a 1900 timmar.


Maskin Expo 2016 Den 25 Maj transporterades traktorer och övrig utrustning till STOXA vi fick ihop 15 traktorer med flera olika redskap och det var c:a 10 pers involverade i aktiviteten.
Den 26 Maj öppnades mässan och vi hade personal varje dag under mässdagarna som berättade om Grållen och sålde kepsar, tröjor o.s.v. Det var färre besökare mot tidigare år.
Den 28 Maj sista dagen på mässan hemtransport av traktorer och utrustning.


Hågelbygänget har deltagit i flera aktiviteter under året: Trädgårdsdag och harvning samt potatissättning under maj månad, på Hamra gård och Tullinge Botkyrka dagen i Augusti och Hågelbydagen i september samt plöjningstävlan på Hamra gård i oktober.


Den 11 sept körning på Ströms Gård, skjutsade folk på en rundtur vid Fysingen vi var 4 personer och 2 traktorer. Nils hade också placerat sin renoverade Porsche vid gamla apoteket i Upplands Väsby.

Under September hjälpte Nils och Bengt en medlem att byta koppling på sin traktor på Saltkråkan.

I slutet av året hjälpte Nils, Olle H och Rolf en medlem på Essingen att byta en brusten bakaxel.

Den 2 November Filmvisning på Hästa Gård efter filmvisningen bjöds det på varm korv och fika som Ulf fixat vi var 9 pers på träffen.

Den 12-13 November deltog Nils Ahlgren, Göran Jansson och Stefan Wennerkvist på sektionsledare/grålledoktor träff i Värmland. Det som diskuterades var digital information för tekniska området.


Året avslutades med julbord i Hågelby där c:a 25 personer deltog, Maten smakade bra och det var god stämning på träffen.

Stockholm den 05 Mars 2017